Cardio kick en boks staat voor hard werken aan je conditie, kracht en veel calorieën verbranden in korte tijd. Het is een fitness programma waarin drie dingen centraal staan: conditietraining, krachttraining en vechtsporten. We slaan en schoppen alleen op kussens, er is dan ook geen lichamelijk contact met anderen.

Conditietraining

De intensiviteit ligt erg hoog hierdoor werk je dus gedurende de hele les aan je conditie en herstel. De training is geschikt voor een ieders niveau en tempo. Daarnaast zorgt Cardio kick en boks ervoor dat je een hele hoge verbranding hebt tijdens de les, maar ook je na de les zal de verbranding lang aanhouden. Je wordt sterker, je wordt fitter, en je gaat lekkerder in je vel zitten. Kortom een winst op fysiek, maar ook zeker op mentaal gebied.

Krachttraining

Tijdens de lessen wordt er altijd gewerkt aan het verbeteren van je kracht. Dit gebeurd al tijdens het slaan en schoppen. Maar daarnaast word er ook elke les nog specifiek gewerkt aan krachttraining. Het hele lichaam nemen we hierin mee ook de buik en core worden niet vergeten.

Vechtsporten

Er wordt niet specifiek aan de hand van één vechtsport les gegeven. Voor het slaan gebruiken we veel boks technieken en oefeningen. Voor het schoppen weer kickboks technieken en oefeningen. We maken alleen contact met stoot- en trap kussens. Er is dus geen fysiek contact. Dit om het toegankelijk en leuk te houden voor iedereen. Zeker voor de mensen die geen ervaring hebben met vechtsporten. Bij Cardio Kick en Boks gaan we niet te diep in de vechtsport. Wel leer je hoe je moet slaan, schoppen en diezelfde aanvallen moet verdedigen.

Fun

Het allerbelangrijkste is dat we tijdens de lessen heel veel plezier hebben! Wij zorgen ervoor dat er een fijne en gezellige sfeer hangt. Onze trainers Daan Verschure en Tjeu de Lange zorgen hiervoor en zijn zelf ook lekker enthousiast wat overslaat op de groep! Er is dan ook geen ruimte voor stoer gedrag maar juist voor gezelligheid.

Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles!